Νοσοκομείο Βόλου: Ένας γιατρός για 110 ασθενείς! - Χάος από την κυβερνητική πολιτική κατά των υγειονομικών
Στα όρια του έχει φέρει το Εθνικό Σύστημα. Υγείας η εκδικητική πολιτική της κυβέρνησης που επιμένει να αποστερεί την εργασία από χιλιάδες υγειονομικούς που επέλεξαν να μην εμβολιαστούν. Οι καταγγελίες για τα όσα διαδραματίζονται στα νοσοκομεία της χώρας διαδέχονται η μια την άλλη. Ράντζα στους διαδρόμους, Μ.Ε.Θ. που δεν λειτουργούν γιατροί και μάλιστα από ειδικότητες άμεσα σχετιζόμενες με την πανδημία, που δεν επαρκούν
Οι καταγγελίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και τις οποίες καθημερινά δημοσιεύουμε τείνουν να πάρουν την μορφή χιονοστιβάδας διαψεύδοντας τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς περί φροντίδας της δημόσιας υγείας.
Τελευταίο κρούσμα το νοσοκομείο Βόλου το οποίο κινδυνεύει να ξεμείνει από οξυγόνο όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Μαγνησίας, Νίκος Χαφτούρας. Όπως τόνισε ο κ. Χαφτούρας οι εγκαταστάσεις του νοσοκομείου είναι τέτοιες που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες που έχουν προκύψει.
«Το νοσοκομείο έχει ουσιαστικά κλείσει, απλά κάποιοι κάνουν πως δεν το βλέπουν. Έχουμε ένα παθολόγο για 110 ασθενείς και κανέναν πνευμονολόγο» δήλωσε ο κ. Χαφτούρας και πρόσθεσε πως έχουν ενημερωθεί οι βουλευτές της περιφέρειας σε πρόσφατη σύσκεψη.
Επιπλέον σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά μειώνονται και τα τακτικά χειρουργεία στο 50%. Δηλαδή από τις 6 ημέρες οι γιατροί στο νοσοκομείο Βόλου θα χειρουργούν τις 3 ενώ μειώνονται στο 50% και οι επισκέψεις στα εξωτερικά ιατρεία. Οι γιατροί ενημερώθηκαν πριν λίγο για τις νέες αποφάσεις.
Αυτό συμβαίνει γιατί δεν υπάρχουν διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ. Ασθενείς μετά από το χειρουργείο χρειάζεται να νοσηλευτούν κάποιες ημέρες μέχρι να σταθεροποιηθούν σε κλίνη ΜΕΘ», αλλά δεν υπάρχουν με αποτέλεσμα άνθρωποι που περίμεναν μήνες για χειρουργείο δυστυχώς θα δουν να αναβάλλεται για άλλη μια φορά .
Την ίδια ώρα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας με ανάρτηση του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης κάνει λόγο για 18 ανενεργές κλίνες Μ.Ε.Θ. στο Παπανικολάου στην Θεσσαλονίκη, ενώ νωρίτερα μεγάλη συζήτηση έγινε σχετικά με τα όσα δήλωσε η Ματίνα Παγώνη περί χρήσης ράντζων στον Γενικό Νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς.
Ωστόσο, παρά τα όσα συμβαίνουν και αγνοώντας τις καταγγελίες, η κυβέρνηση δεν φαίνεται να αλλάζει γραμμή πλεύσης επιμένοντας στην «τιμωρία» των ανεμβολίαστων υγειονομικών με κόστος προφανώς την υγεία των πολιτών.
Δεν υπάρχουν σχόλια: