ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΜΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ

Translate

Τροφές για καλή ψυχολογία και χαρούμενη διάθεση!

 Είναι αλήθεια αυτό που λέμε «είμαστε ό,τι τρώμε». Η διατροφή μας επηρεάζει σχεδόν όλες τις πτυχές της ζωής μας, χωρίς να εξαιρείται και η ψυχολογίας μας. Υπάρχουν κάποιες τροφές των οποίων οι ουσίες ενισχύουν κάποιες ορμόνες του εγκεφάλου με αποτέλεσμα να μειώνεται η αίσθηση λύπης. Αντίστοιχα, υπάρχουν κάποιες τροφές που κάνουν το αντίθετο, δυσχεραίνουν δηλαδή την ψυχολογική μας ευημερία. Ας δούμε ποιες τροφές συμβάλλουν στην καλή ψυχολογία και ποιες όχι:

Τροφές που πρέπει να έχουμε στην διατροφή μας για καλή ψυχολογία

Ο εγκέφαλός μας χρειάζεται ορισμένα θρεπτικά συστατικά για να παράγει τις χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται για την ρύθμιση των συναισθημάτων μας. Μερικά από αυτά περιλαμβάνουν:

  • Μικρά, λιπαρά ψάρια (σολομός, σκουμπρί, αντσούγιες, σαρδέλες, ρέγγα): Εχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, έναν τύπο λίπους που έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τα σοβαρά συμπτώματα κατάθλιψης, ελαττώνοντας την φλεγμονή.
  • Γαλοπούλα: Η κατανάλωση γαλοπούλας, μας παρέχει τρυπτοφάνη, ένα αμινοξύ που χρησιμοποιεί το σώμα μας για την παραγωγή σεροτονίνης.
  • Κακάο: Ορισμένες ενώσεις όπως οι φλαβανόλες και οι προκυανιδίνες, οι οποίες υπάρχουν στο κακάο της μαύρης σοκολάτας, μπορούν να μειώσουν τη φλεγμονή στο σώμα.
  • Προβιοτικά: Προς το παρόν, απαιτείται περισσότερη έρευνα για να κατανοήσουμε ακριβώς πώς λειτουργούν τα προβιοτικά και τις διάφορες ασθένειες που μπορούν να θεραπεύσουν. Ωστόσο, αυτό που βρήκαν οι ερευνητές είναι ότι τα τρόφιμα που περιέχουν προβιοτικά, όπως το γιαούρτι και το λάχανο τουρσί, περιέχουν ζωντανά βακτήρια που βοηθούν στην εξισορρόπηση των βακτηρίων του εντέρου μας. Αυτό είναι σημαντικό για την κατάθλιψη, γιατί τα βακτήρια μπορούν και παράγουν χημικές ουσίες που ρυθμίζουν την διάθεσή μας, όπως η σεροτονίνη και το Γ-αμινοβουτυρικό οξύ (GABA).
  • Φρούτα και λαχανικά: Η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών μπορεί να είναι ένας από τους πιο ισχυρούς τρόπους για την καταπολέμηση της φλεγμονής, επειδή περιέχουν αντιοξειδωτικά, ενώσεις που βοηθούν στην προστασία των κυττάρων μας από τις βλάβες που προκαλούνται από τη φλεγμονή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: